Weerbericht

Weerbericht 8 januari – Bewolkt

Update 7/1 – 17u15

Zondag 8 januari: Bewolkt

Momenteel (17u15) vriest het nog lichtjes ten oosten van de as Antwerpen/Brussel, elders is het reeds aan het dooien. In Vlaanderen is het vooral in Limburg vanavond nog enige tijd opletten voor gladheid, maar na middernacht zal ook daar de temperatuur boven het vriespunt uitkomen.
Nevel en mist kunnen zich vormen en er kan bij momenten ook nog wat lichte regen of motregen vallen. Tegen morgenochtend schommelt het kwik rond 6 °C aan zee, rond 2 °C in het centrum en rond 0 à 1 °C in het oosten.

Zondag blijft het meestal zwaarbewolkt met nevel en mist die op sommige plaatsen langdurig kunnen blijven hangen. Er kan af en toe ook wat motregen uit de bewolking vallen. Temperaturen van 2 °C in de Ardennen, 5 °C in het centrum en tot 8 °C aan zee. Er staat een zwakke wind uit westelijke richtingen.

De volgende dagen

Ook maandag wordt een grijze dag. Het grootste deel van de dag blijft het droog, maar tijdens de late namiddag en avond gaat het vanaf het westen regenen. In de Hoge Venen valt er opnieuw sneeuw. Het wordt op maandag zo’n 6 °C. In de nacht naar dinsdag en ook dinsdagochtend regent het nog een tijdje. Dinsdagnamiddag is het droog met opklaringen.

De dagen nadien blijft het wisselvallig met temperaturen rond 7 of 8 °C, tijdens het weekend wordt het weer frisser.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like