Over WeerFlits

De weerman

Ik ben Jonas De Bodt. Reeds van kleins af aan maakten de verschillende natuurfenomenen, gaande van onweer, sneeuw, hagel tot mooi zomerweer, een grote indruk op mij.

Als gepassioneerde weeramateur analyseer ik elke dag de weerkaarten van de verschillende weermodellen en maak ik zo mijn eigen weersverwachting voor de komende dagen.
Ik ben afgestudeerd aan KU Leuven als Handelsingenieur. Maar volg dit academiejaar (2017-2018) het postgraduaat weather and climate modeling om mij als student in de meteorologie verder te verdiepen. Het is mijn droom om binnen enkele jaren effectief als meteoroloog/klimaatonderzoeker/weerman aan de slag te kunnen gaan.

Enkele jaren geleden maakte Ring-Tv een portret van me, de volledige reportage kunt u hier bekijken.

Meer weten? Contacteer me gerust via de facebookpagina.

Jonas De Bodt

Wil je me graag op Twitter volgen? Dat kan!

Op tv

Sinds maart 2017 maak ik deel uit van de ploeg van weerpresentators bij TV Oost, ATV en TV Limburg. Ik ben er wekelijks te zien met het weer voor de volgende dagen. Meer info kunt u hier (klik) terugvinden.

Op de radio

Iedere maandag en vrijdag rond 17u45 breng ik het weer op City Music. Te horen via de fm frequentie (in Oost-Vlaanderen en het Pajottenland) of via http://www.city-music.be/video/ in het hele land.