Weerman Jonas

Ik ben Jonas De Bodt, beter bekend als “Weerman Jonas”. Reeds van kleins af aan maakten de verschillende natuurfenomenen, gaande van onweer, sneeuw, hagel tot mooi zomerweer, een grote indruk op mij. Ik ben me steeds verder in weerkunde gaan verdiepen en heb zo zelfs van mijn passie mijn beroep kunnen maken.

In 2018 ging ik aan de slag bij skeyes als professioneel luchtvaartmeteoroloog en vandaag de dag werk ik zelfs als supervisor meteoroloog in de controletoren van Brussels Airport. Het is een bijzonder boeiende, maar ook uitdagende job.

In mijn vrije tijd blijf ik gepassioneerd bezig met het weer. Ik analyseer dagelijks de weerkaarten van de verschillende weermodellen en maak zo mijn eigen weersverwachting voor de komende dagen. Al sinds de zomer van 2014 publiceer ik ze ook op mijn Facebookpagina “WeerFlits”.

Daarnaast was ik van maart 2017 tot maart 2022 de vaste weerman van enkele regionale televisiezenders: ATV, TV Oost en TV Limburg.

In de zomer van 2022 verzorg ik de dagelijkse weerpraatjes op radiozender Qmusic. Ik ben er telkens om 7u30, 8u30 en 17u30 te horen.

Het is fantastisch om mijn passie voor het weer mer u te kunnen delen.

Meer weten? Contacteer me gerust via de facebookpagina.