Weerbericht

Weerbericht 9 januari – Regen vanaf het westen

Update 8/1 – 17u45

Maandag 9 januari: Regen vanaf het westen

Vanavond en vannacht blijft het rustig, maar wel zwaarbewolkt weer. Verspreid in het land is er dichte mist. Soms kan er wat motregen vallen, maar het is vaak droog. De minima zijn positief in Vlaanderen en liggen tussen 2 en 5 °C.

Maandagochtend is het eerst zwaarbewolkt met op een aantal plaatsen nog steeds dichte mist. In de loop van de dag gaat de mist geleidelijk over in lage wolken. Tijdens de voormiddag is er soms al wat gemiezer, maar vanaf de middag gaat het wat harder regenen in het westen, en tijdens de namiddag en avond trekt die regenzone geleidelijk verder naar het centrum en het oosten. Maxima rond 6 à 7 °C.
De wind neemt in kracht toe en wordt matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee uit het zuidwesten.

Maandagavond en -nacht regent het enkele uren door, in de Hoge Venen valt er enkele centimeter sneeuw.

De volgende dagen: zeer wisselvallig

Dinsdagvoormiddag is het droog met enkele opklaringen, maar tijdens de namiddag neemt alweer de bewolking toe en dan volgen er nog een aantal buien. Het wordt zo’n 6 °C. Er waait eerst een matige en later zwakke wind uit westelijke richting.

Woensdag wordt een zwaarbewolkte dag met perioden van langdurige regen. Het wordt zacht met maxima rond 9 °C.

Donderdagochtend is het nog overwegend droog, maar al snel komen er vanaf het noordwesten (felle) buien en die buien kunnen zelfs een winters karakter krijgen. Maxima rond 5 °C. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit het westen waardoor het fris aanvoelt.

Ook vrijdag en zaterdag moeten we nog rekening houden met winterse buien, we halen maximaal 3 of 4 °C. Tijdens de nacht kunnen er ook in Vlaanderen sneeuwbuien vallen.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like