Weerbericht

Weerbericht 10 januari – Lichte regen

Update 9/1 – 17u

Dinsdag 10 januari: Lichte regen

Vanaf het westen gaat het vanavond en vannacht overal regenen, er kan zo’n 5 tot 10 l/m² vallen. Tijdens het tweede deel van de nacht wordt het droog in het westen en het centrum van het land. Minima rond 1 à 2 °C in het centrum en rond 4 °C aan zee. De wind neemt vanavond en vannacht tijdelijk in kracht toe en wordt matig tot vrij krachtig.

Dinsdagvoormiddag is het eerst droog met enkele opklaringen, maar tijdens de namiddag neemt alweer de bewolking toe en dan volgen er perioden met lichte regen. Het wordt zo’n 6 °C. Er waait eerst een matige en later zwakke wind uit westelijke richting.

Dinsdagavond en -nacht wordt het droog.

De volgende dagen: zeer wisselvallig

Woensdag wordt een overwegend bewolkte dag met perioden van regen. Het wordt wel zacht met maxima rond 9 à 10 °C. Tegen de avondperiode verschijnen er opklaringen vanaf de kust. De wind is matig tot vrij krachtig uit westelijke richtingen.

Donderdagochtend is het nog overwegend droog, maar al snel komen er vanaf het noordwesten (felle) buien en die buien kunnen zelfs een winters karakter krijgen. Maxima rond 5 °C. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit het westen waardoor het fris aanvoelt.

Ook vrijdag en zaterdag moeten we nog rekening houden met winterse buien, we halen maximaal 3 of 4 °C. Tijdens de nacht kunnen er ook in Vlaanderen sneeuwbuien vallen. In de Ardennen wordt een dikke sneeuwlaag gevormd.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like