Weerbericht

Weerbericht 11 januari – Perioden van regen

Update 10/1 – 18u

Woensdag 11 januari: Perioden van regen

Vanavond wordt het droger en verschijnen er enkele opklaringen, maar tegen de ochtendperiode neemt de bewolking alweer toe, gevolgd door regen. Het is een vrij zachte nacht met minima rond +4 à +5 °C. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en wordt matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee.

Woensdagvoormiddag is het zwaarbewolkt, met perioden van lichte regen. In de loop van de namiddag wordt het droger en verschijnen er enkele opklaringen. Het is een zachte dag met maxima rond 9 à 10 °C. In de Ardennen gaat het (tijdelijk) lichtjes dooien. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het westen met rukwinden tot 70 km/u.

Woensdagavond blijft het op de meeste plaatsen droog met opklaringen.

De volgende dagen: Het wordt geleidelijk écht winter

Donderdag wordt een grijze, zwaarbewolkte dag. Tijdens de voormiddag is het nog meestal droog, maar vanaf de middag gaat het vanaf het westen regenen. Het kan bij momenten vrij stevig regenen. En die neerslag kan in de loop van de namiddag en avond geleidelijk een wat winters karakter krijgen (vooral in de gebieden ten oosten van Brussel). In de Hoge Venen valt alle neerslag onder de vorm van sneeuw en daar kan op donderdag ruim 10 cm sneeuw bijvallen. Maxima rond 4 à 5 °C in Vlaanderen. Er waait een stevige wind uit het westen tot het noordwesten, waardoor het voor het gevoel wat kouder lijkt.

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er overal in Vlaanderen buien van smeltende sneeuw en sneeuw mogelijk. Morgen hierover zeker meer details.

Vrijdag worden er nog meer winterse buien verwacht. Soms zijn dat zelfs felle buien. Tijdens de ochtendperiode zijn dat ook in Vlaanderen vaak sneeuwbuien, die later overgaan in buien van regen of smeltende sneeuw. In de Ardennen dikt de sneeuwlaag verder aan.
Het wordt in Vlaanderen maximaal 3 à 4 °C. Op vrijdag waait er wel een vrij krachtige wind met mogelijks rukwinden tot 80 km/u. Daardoor ligt de gevoelstemperatuur een pak lager.

Ook tijdens het weekend blijft het winters wisselvallig met felle buien van smeltende sneeuw en sneeuw. Als de buien tijdens de nacht vallen kan die sneeuw ook in Vlaanderen blijven liggen.
In de Ardennen kan tegen zondagavond 40 tot 50 cm sneeuw liggen. En die sneeuw blijft daar al zeker 7 tot 10 dagen liggen. Wintersport is er verzekerd!

Vanaf maandag krijgen we aanvoer van nog koudere lucht uit het oosten. Dat is wel droge lucht waardoor er vaak brede opklaringen zullen zijn en het meestal droog blijft. Het wordt koud met temperaturen die ook in Vlaanderen niet meer boven het vriespunt geraken. Tijdens de nachten vriest het matig, of lokaal zelfs streng.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like