Weerbericht

Weerbericht 1 mei – wisselvallig

Update 30/04 – 20u18

Vanavond is het nog lange tijd vrij zacht met toenemende bewolking. In de gebieden nabij de Franse grens valt er periodiek wat regen, elders blijft het tot na middernacht nog overwegen droog. In de loop van de nacht gaat het overal wat regenen, al blijven de neerslaghoeveelheden beperkt. Minima rond 10 °C.

Op maandag krijgen we een wisselend bewolkt weerbeeld met opnieuw lagere temperaturen en soms wat regen. De meeste regen valt in de oostelijke provincies, hoe meer naar het centrum en het westen, hoe vaker het droog zal zijn. Het is duidelijk rustiger weer dan op zondag met een zwakke tot soms matige wind uit het zuiden. Maxima rond 13 à 14 °C.

Morgenavond wordt het op de meeste plaatsen helemaal droog minima rond 4 °C.

De volgende dagen

Op dinsdag is er vrij veel bewolking met kans op een bui of wat lichte regen. Temperaturen rond 15 °C.

Woensdag wordt het wisselvallig met kans op pittige buien, lokaal kan er zelfs een donderslag weerklinken. De temperaturen zijn aan de frisse kant voor deze tijd van het jaar met 12 of 13 °C.

Donderdag blijven de wolken ons weerbeeld domineren met soms een beetje lichte regen of motregen (vooral in het oosten). Aan zee is het droger met enkele opklaringen. Maxima tussen 11 en 14 °C. De wind waait matig uit het noordoosten.

Vrijdag is er nog steeds veel bewolking maar het blijft meestal droog. De temperatuur boekt weer wat winst met maxima rond 15 °C.

De kans is groot dat de temperatuur tijdens het weekend stijgt richting 18 of 20 °C. Of het dan ook droog blijft is momenteel nog onzeker.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like