Weerbericht

Weerbericht 13 maart – Zonnige perioden

Update 12/03 – 20u10

Ook op maandag is het vrij zonnig, al trekt er in de loop van de dag wel een (smalle) wolkenband over het land, waardoor de zon het tijdelijk moeilijker krijgt. De maxima schommelen op de meeste plaatsen rond 14 °C. De wind waait meestal zwak uit noordwestelijke richting.

Maandagavond en maandagnacht zijn er brede opklaringen. Nevel en mist kunnen lokaal wel ontstaan.

De volgende dagen: tot en met donderdag rustig en droog

Dinsdag is er eerst ochtendgrijs. Maar al snel brandt de zon door de wolken en wordt het opnieuw een vrij mooie lentedag. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten. Temperaturen rond 16 °C.

Woensdag zijn er meer wolken, vooral tijdens de voormiddag kan het op een aantal plaatsen bewolkt blijven. Na de middag komt de zon steeds meer te voorschijn. Het blijft wel zacht met maxima rond 15 °C.

Donderdag wordt een échte lentedag met veel zonneschijn en temperaturen rond 17 of 18 °C. Lokaal lijkt zelfs een enkele 20 °C mogelijk! Er waait slechts een zacht zuidelijk briesje.

Vanaf vrijdag komt er stilaan een weersverandering. Vooral tijdens de vroege ochtend is er veel bewolking en kan er een beetje lichte regen vallen, na de middag verschijnen er opklaringen en wordt het droog. Het weekend wordt wisselvallig en winderig met perioden van regen. De temperaturen zakken naar waarden rond 10 of 11 °C, de normale waarden voor deze tijd van het jaar.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like