Weerbericht

Weerbericht 19 november – Meestal droog

Zaterdag 19 november: Meestal droog
Update 18/11 – 19u45

Vanavond en vannacht wordt het droger. Enkel in het uiterste westen blijft de buienkans bestaan. Minima rond 3 à 4 °C. De wind waait matig uit het zuidzuidwesten.

Morgen, zaterdag, kunnen er tijdens de voormiddag nog enkele lokale buien vallen, maar voorts blijft het toch wel overwegend droog weer bij een wisselend bewolkt weerbeeld. Enkel aan zee blijft het de hele dag erg wisselvallig. De temperaturen schommelen rond 7 of 8 °C. De wind waait matig uit het zuidwesten. Maar zal in de nacht naar zondag stevig in kracht toenemen.

Zaterdagnacht zijn er eerst nog opklaringen, maar in de loop van de nacht wordt het bewolkt. De minima worden vroeg in de nacht bereikt en bedragen zo’n 5 °C.

De volgende dagen

Zondagochtend waait het krachtig met in het binnenland rukwinden tot 90 km/u en aan zee zelfs tot 100 km/u. Zeker aan zee komt er een stormachtige wind te staan. En het gaat ook stevig regenen. Het begint al te regenen in de nacht van zaterdag op zondag en ook zondag blijft het een groot deel van de dag ook grijs met regen, er kan toch weer zo’n 10 tot 15 l/m² vallen.

Zondagnamiddag en avond trekt die stormdepressie geleidelijk weg, en dan wordt het weer wat rustiger. We halen temperaturen rond 12 °C.

Maandag is het rustiger, maar er blijft veel bewolking hangen met perioden van regen. Het is dan wel vrij zacht met maxima rond 13 °C.

Dinsdag moeten we nog rekening houden met enkele buien en het gaat opnieuw flink waaien. Woensdag, donderdag en vrijdag stijgt de luchtdruk en wordt het stilaan droger. Het wordt minder zacht met aan het einde van de volgende week temperaturen rond 6 of 7 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like