Weerbericht

Weerbericht 20 november – Stormachtig

Zondag 20 november: Stormachtig
Update 19/11 – 17u30
20-nov
Vanavond neemt de bewolking toe. Rond middernacht valt de eerste regen in het westen en in de loop van de nacht verovert die regenzone het hele land. De wind neemt de komende uren in kracht toe en wordt vannacht uiteindelijk krachtig (6 Bft) eerst uit het zuiden, later uit zuidwestelijke richting. Tegen de ochtendperiode zijn er rukwinden van 70 tot 80 km/u. De minima worden vanavond al bereikt en schommelen rond 5 à 6 °C.

Zondag wordt het stormachtig met vooral tijdens de voormiddag langdurige regen. In de namiddag is het wisselend bewolkt met nog enkele buien. De wind zal tussen 9 en 13u haar piek bereiken met rukwinden in het binnenland tot 90 km/u en aan de kust tot 100, lokaal 110 km/u. Aan zee zal er een stormachtige wind staan (8 Bft). Windschade is dus zeker mogelijk.

Zondagnamiddag en -avond trekt die stormdepressie geleidelijk weg, en dan wordt het droger en rustiger. We halen op zondag temperaturen rond 12 °C.

In de nacht naar maandag bereikt echter een nieuwe regenzone ons land.

De volgende dagen

Maandag blijft meestal zwaarbewolkt met perioden van regen, overdag is dat meestal lichte regen, ‘s avonds gaat het harder regenen. Het is wel een zachte dag met maxima rond 13 °C. De wind waait nog steeds stevig door met windstoten rond 60 km/u.

Dinsdag zou overwegend droog verlopen met ook een aantal opklaringen, pas tijdens de avondperiode kan het regenen. Het is nog altijd zacht met maxima rond 13 à 14 °C bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Woensdag en donderdag blijft het op de meeste plaatsen droog met een afwisseling van zon en wolken. Het wordt ook rustiger. De wind waait zwak tot matig uit het oosten.

Vrijdag en zaterdag zet de temperatuur een stapje terug met maxima rond 7 °C, bij stijgende neerslagkansen.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like