Weerbericht

Weerbericht 24 januari – ‘s Nachts wat lichte sneeuw… of lichte regen? Overdag veel wolken, maar meestal droog

Update 23/1 – 17u

Dinsdag 24 januari: ‘s Nachts wat lichte sneeuw… of lichte regen? Overdag veel wolken, maar meestal droog

Vanavond is het zwaarbewolkt, en kan er verspreid in het land nevel en mist gevormd worden. In de loop van de nacht trekt een zwakke neerslagzone over het land. In het westen blijft het nagenoeg droog, maar in het centrum en het oosten kan er wat neerslag vallen. Het gaat om kleine neerslaghoeveelheden, maar desalniettemin kan het glad worden op de weg.

Er is wat onzekerheid over in welke vorm de lichte neerslag de bodem zal bereiken. Lichte sneeuw, of motregen? De temperaturen schommelen rond het vriespunt. Bij +1 valt er smeltende sneeuw of lichte regen, zakt het kwik tot dicht bij 0 °C, valt er lichte sneeuw. En dat maakt dus ook het verschil tussen glad of niet glad.

Dinsdag kan er tijdens de vroege ochtend in Vlaanderen nog een beetje lichte regen of lichte sneeuw vallen, maar al snel wordt het droog. In de Ardennen valt er morgen tijdens de vroege ochtend 1 à 2 cm verse sneeuw.
In de loop van de dag zijn er enkele lokale opklaringen mogelijk maar het blijft op de meeste plaatsen grijs en nevelig. Maxima van -1 °C in de Hoge Venen tot 6 °C aan zee. Er waait een zwakke wind uit het westen.

Dinsdagnacht blijft het droog met breder wordende opklaringen. Het gaat stevig vriezen, minima van -3 °C aan zee, -5 à -6 °C in het centrum en tot -12 °C in de Hoge Venen. Er kan aanvriezende mist ontstaan.

De volgende dagen

Woensdag, donderdag en vrijdag worden droge en vrij zonnige dagen bij maxima rond +2 à +3 °C. De wind waait meestal zwak, en zwak tot matig aan de kust en in de Ardennen, uit het oosten tot zuidoosten.

Tijdens het weekend draait de wind naar het zuiden, waardoor we aanvoer krijgen van wat zachtere lucht. We halen maxima rond 6 à 7 °C. Zaterdag wordt nog een vrij zonnige en droge dag, zondag neemt de bewolking toe.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like