Weerbericht, Weerblog

Vanaf morgen herfstachtig weer

Deze namiddag stijgen de temperaturen nog een laatste keer richting de zomerse grens van 25 °C, maar vanaf morgen krijgen we toch heel ander weer. Er volgt een echte weeromslag. De temperaturen nemen een duik, het gaat bij momenten hard waaien en regenen. De herfst komt er duidelijk aan…

In de loop van de avond en nacht verschijnt er meer bewolking vanaf de kust en ook de wind zal geleidelijk aan in kracht toenemen. Tegen de ochtend (4 à 5u) valt de eerste regen aan zee. Aan de voorzijde van de storing blijft het erg zacht, met temperaturen tijdens de nacht rond 17 à 19 °C.

Morgenochtend trekt de regenzone van west naar oost over het land en gaat het tijdelijk krachtig waaien met rukwinden tot 60 à 70 km/u in het binnenland en tot ruim 80 km/u aan zee.

De storing trekt vrij snel over waardoor het al voor de middag opnieuw droog wordt met opklaringen. In het uiterste noorden (gebieden nabij de Nederlandse grens) zijn er in de namiddag nog enkele buien mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het dan droog. We bevinden ons morgen in gevoelig frissere lucht met maxima rond 17 °C. Ook in de namiddag waait er een vrij krachtige (5 Bft) westenwind met windstoten tot 50 à 60 km/u. Pas vrijdagavond wordt het geleidelijk aan rustiger.

Zaterdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af, verspreid in het land vallen er enkele buien, maar tussendoor zijn er zeker wel lange droge perioden. In de loop van de namiddag zal het bewolkt worden aan de kust en in het westen, gevolgd door (lichte) regen tijdens de avond. Maxima rond 15 °C aan zee en rond 17 °C in het binnenland. Er waait een meestal matige zuidwestenwind.

In de nacht van zaterdag op zondag gaat het overal regenen, en zondag wordt vervolgens een onvervalste herfstdag met veel regen en wind. We mogen op zondag soms felle buien verwachten, daarbij is er zelfs kans op een lokale donderslag en ook de wind wordt toch een aandachtspunt. Aan zee gaat het mogelijk stormachtig waaien met windstoten tot 90 à 100 km/u en ook in het binnenland wordt het wellicht onstuimig. Hoe hard het uiteindelijk zal waaien is nog even afwachten, aangezien het traject van de depressiekern daarvoor cruciaal is, en daar bestaat momenteel nog wat onzekerheid over. Daarover de komende dagen zeker meer.

Maandag wordt het wisselvallig en erg fris met temperaturen rond 15 °C.
De dagen nadien wordt het wellicht wat rustiger en droger, bij temperaturen tussen 16 en 19 °C.

Previous Post Next Post

You Might Also Like