Weerbericht, Weerblog

In de loop van de week opnieuw 30 °C

De volgende dagen blijft het zomers met in het tweede deel van de week opnieuw tropische temperaturen.
Een einde aan de droogte is ook nog steeds niet in zicht. Vandaag en morgen zijn er wel enkele buien mogelijk, maar die zullen de droogteproblematiek zeker niet oplossen…

Na een zoele nacht, met op de meeste plaatsen minima boven 20 °C, is de temperatuur vandaag opnieuw snel stijgende. Uiteindelijk bereiken we maxima rond 24 °C aan zee, 28 °C in het centrum en 30 of 31 °C in de Kempen. De wind waait meestal matig uit zuid tot zuidwest. Geleidelijk aan verschijnt er wat meer bewolking en vergroot de kans op enkele buien, voornamelijk in de westelijke landhelft. Ook vanavond kunnen er vooral in het westen nog enkele buien tot ontwikkeling komen, maar op de meeste plaatsen blijft het alweer droog.

Morgen zijn er eerst veel wolkenvelden, met lokaal wat lichte regen, maar in de loop van de dag verschijnen er brede opklaringen vanaf de kust. Het is iets minder warm met maxima rond 22 °C aan de kust en rond 25 à 28 °C in het binnenland.

Woensdag wisselen zon en wolken elkaar af. In Vlaanderen blijft het droog, maar in de Ardennen kunnen er wel enkele buien tot ontwikkeling komen. Maxima rond 25 à 28 °C.

Nadien staat opnieuw hoogzomer op de weerkaarten.
Donderdag en vrijdag worden zonovergoten dagen met temperaturen rond 29 à 32 °C. Aan zee zorgt een zeebries ervoor dat het minder warm wordt met gemiddeld 24 °C.

Onderstaand kaartje van het Amerikaans weermodel voor de temperatuur van donderdag…

Ook volgend weekend lijkt het droog en warm te blijven met temperaturen in de buurt van 30 °C. Neerslag van betekenis zit er de komende 10 dagen niet aan te komen…

Previous Post Next Post

You Might Also Like