Weerbericht, Weerblog

Enkele nazomerse dagen in oktober

Na een koelere periode mogen we ons opnieuw opmaken voor een paar mooie nazomerse dagen. Morgen is er nog veel bewolking, maar vrijdag wordt een echte topdag met heel veel zonneschijn. In de nacht van zaterdag op zondag en ook zondag(voormiddag) zou het tijdelijk kunnen regenen, maar die verwachting is nog wat onzeker. Wat wel vast staat is dat er na het weekend opnieuw opbouw komt van hoge druk waardoor ook de tweede week van oktober wel eens droog en warm zou kunnen verlopen.

Vanavond en vannacht blijft het droog, maar de bewolking zal stilaan toenemen. Door de wolken verloopt de nacht relatief zacht met minima rond 11 °C.

Morgen is het tijdens het eerste deel van de dag bewolkt met lokaal zelfs een drukpje motregen. Pas tijdens de late namiddag en avond verschijnen er bredere opklaringen. De aangevoerde lucht wordt stilaan wat zachter. Het wordt 18 °C.

Vrijdag wordt een mooie nazomerse dag met zon van ‘s morgens tot ‘s avonds. Er waait weinig wind en dat bij temperaturen die stijgen richting 20 à 22 °C.

Verwachte temperatuur vrijdagmiddag 5 oktober

Ook zaterdag start de dag zonnig en dan stijgt de temperatuur snel richting 22 °C. In de loop van de namiddag kan er al wat meer bewolking verschijnen vanaf het westen, maar het blijft nog wel tot de avond droog.

Voor zondag is de verwachting nog wat onzeker. Een storing zou toch lange tijd over onze regio kunnen slepen waardoor het eerder grijs, regenachtig en erg fris is. In de namiddag zou het wel droger worden. Afhankelijk van de regen halen we maxima tussen 11 en 15 °C.

Begin volgende week komt er opnieuw een weersverbetering met zonnige perioden en ook de temperatuur gaat weer omhoog, met maxima rond 18 à 20 °C en minima rond 10°C.

Previous Post Next Post

You Might Also Like