Weerbericht, Weerblog

Droog en vrij zonnig, maar fris weekend

Vanmorgen trok een zwak koufront over ons land waardoor we nu in frissere lucht zitten. Ook in het weekend blijft het eerder koel met vooral koude nachten. Zondagochtend zou het op sommige plaatsen zelfs lichtjes kunnen vriezen. Tijdens het weekend blijft het wel overal droog, pas begin volgende week wordt het wisselvallig en mogen we af en toe wat regen of een bui verwachten.

Vanavond zijn er eerst nog wolkenvelden, maar geleidelijk aan wordt het op de meeste plaatsen vrijwel helder. Het koelt af naar minima tussen 3 en 6 °C.

Zaterdag wordt het vrij zonnig, met soms wel meer hoge sluierbewolking. Ondanks de zonneschijn wordt het niet echt warm met maxima rond 15 à 16 °C. De wind waait meestal zwak uit het oosten.

In de nacht naar zondag is het nagenoeg helder weer en valt de wind weg waardoor het stevig afkoelt. Minima in Vlaanderen tussen 1 en 4 °C. Aan de grond kan het op veel plaatsen lichtjes vriezen.

Zondag is het tijdens de voormiddag vrij zonnig, maar geleidelijk aan verschijnt er meer en meer bewolking. Het blijft wel tot de avond droog bij maxima rond 17 °C.Er waait een zwakke tot matige wind uit het noordwesten.

Tijdens de nacht van zondag op maandag trekt de zwakke regenzone over het land. En maandag mogen we nog enkele buien verwachten die vanaf de Noordzee het land trekken. Maandag is het erg fris met maxima rond 12 of 13 °C.

Dinsdag zal het vaak bewolkt zijn met perioden van lichte regen. Temperaturen dan rond 15 °C.

De dagen nadien is het eerder wisselvallig met af en toe wat regen of een bui. Het wordt mogelijk enkele graden zachter.

Previous Post Next Post

You Might Also Like