Weerbericht

Weerbericht 30 december – Eerst veel lage wolken en mist, later (enkele) opklaringen

Vrijdag 30 december: Eerst veel lage wolken, later opklaringen
Update 29/12 – 15u50

Vanavond wordt het in Vlaanderen opnieuw bewolkt en lokaal zeer mistig weer terwijl het in het oosten lichtbewolkt tot helder is. In de loop van de nacht breiden de lage wolken zich verder uit. De nevel en mist beperkt soms het zicht tot minder dan 100 meter en kan aanvriezen want het wordt koud met minima tussen -2 en -6 °C. De zwakke wind draait naar het zuiden.
Opletten voor beperkt zicht en rijmplekken op de weg (!).

Vrijdagochtend is het eerst grijs met lage wolken en op sommige plaatsen ook aanvriezende mist. Geleidelijk verschijnen er wel wat opklaringen (vooral in het centrum en oosten). Het blijft fris met maximaal 1 à 3 °C. De wind waait zwak of matig uit zuidwestelijke richting.

De volgende dagen

Zaterdag wordt een eerder grijze dag, maar het blijft wel grotendeels droog. Maxima rond het vriespunt. De jaarwisseling verloopt ook droog, maar wel overwegend bewolkt, het zal lichtjes vriezen waardoor het wel uitkijken is voor rijmplekken op de weg.

Zondag blijft het zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of motregen, in de Ardennen valt de neerslag onder de vorm van sneeuw. Maxima rond 2 of 3 °C.

Tijdens de nacht van zondag op maandag gaat het harder regenen in Vlaanderen, en sneeuwen in de Ardennen. In de Hoge Venen kan toch zo’n 5 cm sneeuw vallen. De dagen nadien krijgen we fris weer uit het noordwesten met enkele buien. In Vlaanderen zijn dat buien van smeltende sneeuw of regen, op de hoogvlakten zijn dat sneeuwbuien. De maxima schommelen rond 4 of 5 °C in het centrum van ons land.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like