Weerbericht, Weerblog

Opnieuw periode met lokaal felle buien

De komende dagen krijgen we een weerbeeld dat veel lijkt op dat van de voorbije weken. We komen onder invloed van een zwakke oostelijke stroming, de atmosfeer wordt erg onstabiel en zo kunnen er gemakkelijk regen- en onweersbuien ontstaan. De temperaturen zijn zomers met maxima tussen 25 en 28 °C, behalve aan de kust. De wind waait er steeds van over de Noordzee en dat zorgt voor koelte aan de kust.

Vandaag is er veel zonneschijn, in de loop van de dag verschijnen er wel wat meer stapelwolken en vooral in het Wallonië kunnen die wolken doorgroeien tot buien, met onweer. Aan de vooravond vergroot ook in de gebieden nabij de Taalgrens/Franse grens de kans op een enkele regen- of onweersbui, maar op de meeste plaatsen in Vlaanderen blijft het vandaag rustig en droog. Het is zomers warm met temperaturen tot 28 °C in het binnenland, aan zee is het frisser met hooguit 19 °C.

Vannacht is het licht tot wisselend bewolkt. De kans op een bui is erg beperkt. Het blijft op de meeste plaatsen droog bij minima rond 16 of 17 °C tegen de ochtend. Het wordt dus alweer een zachte nacht.

Morgen, donderdag, is het eerst droog met opklaringen maar al snel verschijnt er meer bewolking en neemt de kans op buien toe. De buien kunnen lokaal opnieuw intens zijn met overvloedig veel neerslag en kans op hagel. Er is weinig stroming hoger in de atmosfeer waardoor de buien zich traag voortbewegen. Op basis van de huidige weerkaarten is het helaas onmogelijk om te voorspellen waar de buien precies terecht zullen komen. Het is warm met maxima in de buurt van 27 °C. Door de hoge luchtvochtigheid zal het drukkend warm aanvoelen.

Ook vrijdag moeten we rekening houden met verspreide regen- en onweersbuien. De nadruk lijkt dan wel meer te liggen op het centrum en het oosten van het land. Mogelijk blijft het in het uiterste westen rustiger en droger, maar ook vrijdag kunnen de buien lokaal best intens zijn.

Ook in het weekend blijft het warm en onweerachtig. Zaterdag zijn de buien wellicht wat minder talrijk, maar vooral zondag moeten we toch rekening houden met grotere kans op felle buien.

In de loop van de volgende week komen we wellicht onder invloed van een noordwestelijke stroming. Het wordt minder warm met maxima rond 20 °C, maar het blijft wisselvallig met regelmatig wat regen of een bui…

Previous Post Next Post

You Might Also Like