Weerbericht

Weerbericht 11 november – Op de meeste plaatsen droog

Vrijdag 11 november: Op de meeste plaatsen droog
Update 10/11 – 17u15

Vanavond en vannacht schuiven er vanaf het noordwesten talrijke buien over. Soms zijn dat felle buien. Na middernacht wordt het geleidelijk droger vanaf de kust. Maar in de oostelijke provincies blijft het toch een hele nacht regenachtig. Op de Ardense hoogten (boven 600 meter) valt er sneeuw. De minima schommelen rond het vriespunt in de Hoge Venen en rond 4 °C elders.

Vrijdagvoormiddag is er eerst veel bewolking met in het oosten nog wat lichte regen of motregen. Geleidelijk verschijnen er opklaringen en wordt het overal droog. Vrijdagnamiddag klaart het verder op, met uiteindelijk nog mooie zonnige perioden. De frisse maxima schommelen rond 6 °C.

De wind waait matig uit noordelijke richting, maar neemt in de loop van de dag wat in kracht af.

Vrijdagavond zijn er brede opklaringen en dan koelt het goed af. Het gaat vriezen, met minima rond -2 à -3 °C in Vlaanderen. Enkel aan de kust blijft de temperatuur net positief.

De volgende dagen

Na een koude start zijn er op zaterdag eerst brede opklaringen, maar na de middag neemt de bewolking wel snel toe in het westen. Dat komt de door de nadering van een regenzone die tijdens de namiddag en avond door het land zal trekken. In het centrum en het oosten blijft het wellicht tot na zonsondergang droog. Het blijft wat te koud voor de tijd van het jaar met maxima rond 5 à 6 °C in Vlaanderen. Het gaat matig waaien uit zuidoostelijke richting.

Zondag starten we grijs en met misschien ook nog een beetje lichte regen of motregen, maar in de loop van de dag wordt het droog met tijdens de namiddag ook wel enkele opklaringen. Het is rustig weer bij maxima rond 7 °C.

Maandag en waarschijnlijk ook dinsdag blijft het droog bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Vanaf woensdag komen we terecht in zachtere lucht, maar dan wordt het wel weer wisselvallig met buien. Het tweede deel van de volgende week schommelt de temperatuur rond 10 °C en ook de nachtvorst verdwijnt.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like