Weerbericht

Weerbericht 12 november – Lichte regen vanaf het westen

Zaterdag 12 november: Lichte regen vanaf het westen
Update 11/11 – 19u45

Vanavond en tijdens het eerste deel van de nacht zijn er brede opklaringen en het wordt koud. Het gaat bijna overal vriezen, enkel aan zee blijft de temperatuur licht positief. Minima van 1 °C aan zee, -2 °C in het centrum tot -5 °C in de Ardennen. Het wordt dus opletten voor bevriezing van natte weggedeelten, lokaal kan er op het einde van de nacht aanvriezende mist ontstaan.

Zaterdag zijn er eerst nog enkele opklaringen, maar de bewolking neemt toch wel snel toe vanaf het westen. Tijdens de voormiddag blijft het nog overal droog, maar tijdens de namiddag begint het in het westen licht te regenen. In het centrum en het oosten blijft het tot zonsondergang droog. De frisse maxima schommelen rond 6 °C. De wind waait eerst zwak en later matig uit het zuidoosten.

Zaterdagavond trekt de zone met lichte regen verder doorheen het land. En gaat het overal wat regenen.

De volgende dagen

Zondag is het tijdens de voormiddag zwaarbewolkt met ook nog een beetje lichte regen of motregen, maar in de loop van de dag wordt het droog met tijdens de namiddag ook wel enkele opklaringen. Het is rustig weer bij maxima rond 7 °C.

Maandag en waarschijnlijk ook dinsdag blijft het droog bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Vanaf woensdag komen we terecht in zachtere lucht, maar dan wordt het wel weer wisselvallig met buien. Het tweede deel van de volgende week schommelt de temperatuur rond 10 °C en ook de nachtvorst verdwijnt.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like