Weerbericht

Weerbericht 2 maart – Meestal droog

Update 1/03 – 19u30

Vanavond valt er nog enige tijd lichte regen. pas in de loop van de nacht wordt het wat droger. Minima rond 5 à 6 °C. De wind neemt snel in kracht toe met vannacht rukwinden tot 70 à 80 km/u.

Morgen krijgen we een wisselend bewolkt weerbeeld. Vooral over het noorden kan er nog wel eens een enkele bui vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima schommelen rond 9 °C. Vooral tijdens het eerste deel van de dag waait er nog een krachtige zuidwestenwind met rukwinden rond 80 km/u. Tijdens de namiddag en avond wordt het rustiger.

De volgende dagen

Vrijdagochtend neemt de bewolking snel toe op nadering van een zwakke storing. Nog voor de middag begint het te regenen. De meeste regen valt over de westelijke helft van het land. In het oosten blijft het op wat gedruppel na meestal droog. In de namiddag volgt een lange droge periode, vooraleer nieuwe buien ons vrijdagavond en vrijdagnacht bereiken. Het wordt wat zachter met maxima rond 11 à 12 °C. De wind waait matig uit zuid tot zuidoost.
Vrijdag start de dag nog droog, maar in de loop van de dag gaat het vanaf het westen regenen. Het wordt wel zachter, met temperaturen tot 12 °C.

Zaterdag schuiven taltijke buien over het land. Dat kunnen soms felle buien zijn. Het blijft wel vrij zacht met maxima rond 12 °C. De wind waait matig uit het zuiden en later uit het zuidwesten.

Ook zondag is een wisselvallige dag met buien. Dat zijn typische maartse buien met zelfs kans op een donderslag. Het wordt iets frisser met maxima rond 9 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like