Weerbericht, Weerblog

Overwegend droge dodentocht met veel wind

Afbeeldingsresultaat voor dodentocht

De 50ste editie van de internationale 100km Dodentocht® zal op een lokale bui na helemaal droog verlopen bij temperaturen tussen 18 (nacht) en 24 (overdag) graden. De wind kan het op zaterdag wel guur doen aanvoelen.

Na een erg wisselvallige vrijdag met veel regen worden de buien ‘s avonds minder talrijk en tegen 21u is het in de regio rond Bornem zelfs helemaal droog geworden met brede opklaringen en dat bij zo’n 22 à 23 °C, ideaal voor de start van de 100 km lange wandeltocht.
De wind zal al vanaf de start goed voelbaar zijn uit het zuidwesten (3-4 Bft).

In het tweede deel van de avond en tijdens de nacht kan er worden doorgewandeld onder droge omstandigheden. De wind zal geleidelijk aan verder in kracht toenemen en wordt vrij krachtig tegen de ochtend, met dan al windstoten tot 60 km/u.

Het koelt maar langzaam af. Rond middernacht bedraagt de temperatuur 20 °C en tegen de vroege ochtend (6u) bereiken we vervolgens zachte minima rond 18 °C.

Zaterdag wisselen zonnige momenten en wolkenvelden elkaar af. Met temperaturen omstreeks het middaguur rond 23 à 24 °C wordt het nog vrij warm, maar het is de wind die het onaangenaam kan doen aanvoelen. Er staat immers een vrij krachtige tot krachtige wind (5-6 Bft) met rukwinden tot zo’n 70 km/u. De meest felle windstoten worden verwacht tussen 10 en 15u.

Rond het middaguur is een lokale bui niet helemaal uitgesloten, maar grote neerslaghoeveelheden vallen er niet en het overgrote deel van de dag blijft het sowieso droog.

Tijdens de late namiddag en avond verdwijnt de buienkans en verschijnen er heel brede opklaringen. Het wordt dan zelfs nog zonnig. Geleidelijk aan zal de wind het iets kalmer aan gaan doen, maar ook ‘s avonds waait het nog steeds matig tot vrij krachtig (4-5 Bft) met windstoten tot 55 km/u.

Ik wens alle deelnemers van harte véél succes!

Previous Post Next Post

You Might Also Like