Weerbericht

Typisch Belgisch zomerweer met op zaterdag veel wind

Hemel, Wolken, Natuur, Wolken Hemel, Sky Clouds

De komende 10 dagen bepalen Atlantische depressies ons weerbeeld. De wind is hierdoor voelbaar aanwezig. Morgen en vrijdag krijgen we tijdelijk een opstuw van warme lucht waardoor we zomerse maxima halen. De dagen nadien moeten we tevreden zijn met maxima rond 20 à 22 °C. Vrijdag valt er wat regen, zaterdag staat er veel wind.

Vanavond verlaten de buien ons land en klaart het verder op. Vannacht wordt het vrijwel helder bij minima rond 14 °C. Tegen de ochtend verschijnt er meer bewolking in het westen.

Morgen krijgen we een aangename zomerdag met zonnige perioden. In de loop van de dag krijgt de zon het moeilijker doordat er meer hoge en middelhoge wolkenvelden verschijnen, maar het blijft wel droog. Het wordt zo’n 25 °C bij een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.

Op vrijdag wordt het zomers warm met temperaturen rond 25 à 27 °C. Maar een prachtige zomerdag wordt het niet. Er is dan veel bewolking en we moeten ook rekening houden met buien die soms intens kunnen zijn en kunnen gepaard gaan met onweer.

Zaterdag komt er vervolgens veel wind te staan. In het binnenland gaat het vrij krachtig waaien (5 Bft) met windstoten tot 70 km/u. Aan zee bereikt de wind zelfs windkracht 6 tot 7 Bft met windstoten tot 80 km/u. Op zee gaat het stormachtig waaien. Het zou wel grotendeels droog blijven, maar de aangevoerde luchtmassa is vrij koel met maxima rond 20 à 22 °C.

Aangezien er deze tijd van het jaar heel wat “losse” objecten in de tuin staan zoals partytentjes en tuinmeubels, is de wind toch zeker iets om mee rekening te houden.

Zondag luwt de wind en blijft het droog met zonnige perioden. De temperatuur schommelt rond 22 °C.

Volgende week moeten we geregeld rekening houden met regenzones en buien. De komende 15 dagen is er geen lange periode met stabiel, zeer warm en zonnig zomerweer in de maak. Al kunnen er af en toe zeker nog wel aangename zomerdagen voorkomen.  

Previous Post Next Post

You Might Also Like