Weerbericht, Weerblog

Woensdag regendag, begin september nazomer(tje)

Morgen wordt het al snel zwaarbewolkt en gaat het regenen, maar nadien mogen we ons alweer opmaken voor een droge en zelfs vrij zonnige periode. Eerst schommelt de temperatuur nog rond 20 °C, maar vanaf het weekend stijgt het kwik opnieuw vlot richting 23 à 25 °C. Volgende week wordt het mogelijk zelfs nog warmer. September begint dus zomers!

Vanavond is het vrijwel helder weer, maar in het tweede deel van de nacht verschijnt er stilaan meer bewolking. Tegen morgenochtend bereiken we minima rond 10 à 12 °C.

Morgen zal de bewolking snel toenemen vanaf het zuiden, gevolgd door regen. Vooral in de namiddag kan het een tijd lang intens regenen. Mogelijk valt er regionaal meer dan 10 liter water per vierkante meter. De felste onweersbuien lijken ten oosten van ons land te blijven, maar een losse donderklap tijdens de regen is ook bij ons mogelijk. Vooraleer het begint te regenen kan het opwarmen richting 19 à 20 °C, maar na de middag wordt het enkele graden koeler.
Tijdens de avondperiode wordt het stilaan droger vanaf de kust.

Donderdag wordt een overgangsdag. Er is vrij veel bewolking en lokaal kan er een bui vallen, maar het grootste deel van de dag blijft het droog bij maxima rond 20 °C.

Vrijdag starten we de grijs, maar geleidelijk aan verschijnen er meer en meer opklaringen. Ondanks de opklaringen zijn de temperaturen met 19 à 20 °C eerder koel.

Het weekend wordt mooi. Zaterdag zijn er, na het verdwijnen van het lokale ochtendgrijs, mooie zonnige perioden, afgewisseld met enkele stapelwolken. Het wordt 23 °C en er waait slechts een zwakke wind. Zondag wordt het warmer met 24 à 25 °C en we krijgen veel zonneschijn.

Ook aan het begin van de volgende week blijft het wellicht vrij zonnig en droog, en wordt het mogelijk nog iets warmer met temperaturen overdag rond 25 à 27 °C. De nachten zijn wel koel met minima rond 12 °C.

Temperatuurverwachting volgens het Europese weermodel

Previous Post Next Post

You Might Also Like