Weerbericht, Weerblog

Begin september volop nazomer

Vandaag waren er al mooie zonnige perioden, maar met temperaturen rond 19 °C werd het nog niet echt warm. Daar komt vanaf het weekend wel verandering in. Een stevig hogedrukgebied houdt regenzones op verre afstand en geleidelijk aan krijgen we aanvoer van steeds warmere lucht. De zomer van 2018 is duidelijk nog niet voorbij.

Vanavond en vannacht verschijnt er meer (vooral hoge) bewolking. Boven het Kanaal en het noorden van Frankrijk kunnen er enkele buien tot ontwikkeling komen, maar in Vlaanderen blijft het toch op de meeste plaatsen helemaal droog. Het koelt af naar 10 °C.

Morgen, vrijdag, komt de aangevoerde lucht vanuit het noorden tot het noordoosten. Daardoor kunnen de temperaturen nog steeds niet echt hoog klimmen, het wordt ook morgen zo’n 19 °C. Vooral het eerste deel van de dag is er veel bewolking, in de loop van de namiddag verschijnen er meer opklaringen vanaf het westen en ‘s avonds wordt het zelfs zo goed als helder.

Zaterdag wordt mooi, met na het verdwijnen het eventuele ochtendgrijs (nevel, mist, lage wolken) brede opklaringen. In de namiddag zijn er slechts enkele stapelwolken aan de hemel. Er waait nauwelijks wind. In de loop van de dag warmt het op naar een graad of 22 °C. Zaterdagavond en -nacht koelt het snel af naar minima net onder 10 °C.

Zondag wordt de aangevoerde lucht droger waardoor de zon alle kansen krijgt. Na een frisse ochtend stijgen de temperaturen richting 24 °C. Ook aan zee wordt het mooi, met in de namiddag wel een zeebries (3 à 4 Bft). Een schitterend einde van de zomervakantie!

Ook maandag wordt een zonovergoten dag met temperaturen die zelfs nog wat hoger kunnen klimmen, richting 25 à 26 °C.

Dinsdag, woensdag en donderdag blijft het wellicht zomers warm met temperaturen ruim boven het langjarig gemiddelde. In de loop van de week zou de kans op een enkele bui of onweer vooral in het oosten van het land kunnen vergroten, in Vlaanderen blijft het overwegend droog.

Previous Post Next Post

You Might Also Like