Weerbericht

Weerbericht 24 februari – Tijdelijk frisser met enkele buien

Update 23/2 – 18u15

Vanavond waait er nog steeds een vrij krachtige tot krachtige wind, maar de felste windstoten zijn intussen voorbij.
Het is overwegend bewolkt en vanaf het westen schuiven er nog enkele buien over het land.

Na middernacht wordt het snel rustiger. Tijdelijk is het wat droger, maar tegen morgenochtend schuiven er alweer nieuwe buien over het land. In de Ardennen wordt de neerslag winters en kan er wat smeltende sneeuw of sneeuw vallen. Minima rond 4 of 5 °C in Vlaanderen.

Op vrijdag moeten we rekening houden met enkele buien die vanuit het noordwesten over het land schuiven. De buien kunnen gepaard gaan met een enkele donderslag en er kan ook wat korrelhagel vallen, in de Ardennen valt er nog steeds wat smeltende sneeuw of sneeuw. Tussen de buien door is er wel ruimte voor de zon. Het is even wat frisser met maxima rond 7 °C in Vlaanderen. Het is veel kalmer weer dan vandaag met een zwakke tot matige wind uit uit west tot noordwest.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het droog met brede opklaringen. Het koelt goed af, tegen zaterdagochtend schommelt het kwik rond het vriespunt. Het kan glad worden op de weg door bevriezing van natte weggedeelten.

De volgende dagen

Zaterdag begint droog met opklaringen, maar in de loop van de dag verschijnt er meer bewolking en kan er wat lichte regen of motregen vallen in de gebieden nabij de Nederlandse grens, elders blijft het droog. Het wordt op zaterdag opnieuw zachter met temperaturen rond 10 °C.

Zondag wordt een overwegend bewolkte dag, en vooral in de voormiddag kan er wel eens wat motregen vallen, maar het grootste deel van de dag blijft het droog. Temperaturen rond 11 °C.

Maandag en dinsdag gaat het (soms stevig) regenen.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like