Weerbericht

Weerbericht 23 februari – Onstuimig en nat

Update 22/2 – 18u15

Donderdag 23 februari – Onstuimig en nat

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met nog steeds perioden van regen, soms felle regen. Het blijft erg zacht met minima rond 9 °C. Er waait een vrij krachtige wind met rukwinden tussen 50 en 60 km/u.

Donderdag waait er een vrij krachtige tot krachtige wind en blijft het grijs met perioden van langdurige regen. In de voormiddag valt er vaak lichte regen. In de voormiddag schuift een koufront over het land met felle regenbuien. Het is best mogelijk dat er her en der een donderklap weerklinkt. Het is vooral bij die passage dat er felle windstoten kunnen voorkomen, tot 90 km/u. Lokaal is windschade dus mogelijk.
n de loop van de avond wordt het droger, rustiger en verschijnen er enkele opklaringen.

In de nacht naar vrijdag waait de wind eerst nog vrij krachtig met rukwinden rond 70 km/u, maar later neemt de wind in kracht af. Minima rond 5 °C.

De volgende dagen

Vrijdag moeten we rekening houden met enkele buien die vanuit het noordwesten over het land schuiven. Er kan wat korrelhagel vallen, in de Ardennen valt er tijdelijk zelfs wat smeltende sneeuw of sneeuw. Tussen de buien door is er wel ruimte voor de zon. Vrijdag is het even wat frisser met maxima rond 7 °C in Vlaanderen. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit west tot noordwest.

In de nacht van vrijdag op zaterdag verschijnen er brede opklaringen en dan koelt het goed af. Tegen zaterdagochtend schommelt het kwik rond het vriespunt.

Zaterdag begint droog met opklaringen, maar in de loop van de dag kan er wat lichte regen vallen (voornamelijk in de gebieden nabij de Nederlandse grens). Het wordt wel opnieuw zachter met temperaturen rond 10 °C.

Zondag blijft er veel bewolking hangen. Er kan wel eens wat motregen vallen, maar het grootste deel van de dag blijft het droog. Temperaturen rond 12 °C

De weerverwachting voor Aalst Carnaval vindt u hier (klik).

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like