Weerbericht

Weerbericht 22 februari – Regen en wind

Update 21/2 – 18u15

Woensdag 22 februari – Regen en wind

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met nog steeds perioden van wat lichte regen. Het blijft erg zacht met minima rond 9 °C. De wind neemt in de loop van de nacht in kracht toe. Tegen morgenochtend zijn er rukwinden tot 60 km/u mogelijk.

Woensdag blijft het grijs met perioden van langdurige regen. Overdag meestal lichte regen, ‘s avonds gaat het wat harder regenen. De temperaturen schommelen rond 11 °C. Er waait een vrij krachtige zuidwestenwind in het binnenland. Aan zee gaat het krachtig tot soms zeer krachtig waaien met rukwinden tot 70 km/u.

In de nacht naar donderdag regent het stevig door. Het blijft winderig met flinke windstoten.

De volgende dagen: Onstuimig en nat

Op donderdag brengt een stormdepressie ons erg wisselvallig en winderig weer. Er komt een vrij krachtige wind te staan met rond het middaguur rukwinden tot 80 km/u. Bovendien trekt een neerslagzone over het land met soms felle regen. In de loop van de namiddag wordt het droger, wordt het rustiger en verschijnen er enkele opklaringen.

Vrijdag moeten we rekening houden met enkele buien die vanuit het noordwesten over het land schuiven. Er kan wat korrelhagel vallen, in de Ardennen valt er tijdelijk zelfs wat smeltende sneeuw. Tussen de buien door is er wel ruimte voor de zon. Vrijdag is het even wat frisser met maxima rond 7 °C in Vlaanderen. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit west tot noordwest.

In de nacht van vrijdag op zaterdag verschijnen er brede opklaringen en dan koelt het goed af. Tegen zaterdagochtend schommelt het kwik rond het vriespunt.

Zaterdag begint droog met opklaringen, maar in de loop van de dag kan er wat lichte regen of motregen vallen. Het wordt wel opnieuw zachter met temperaturen rond 10 °C.

Zondag blijft er veel bewolking hangen. Er kan wel eens wat motregen vallen, maar het grootste deel van de dag blijft het droog. Temperaturen rond 12 °C

De weerverwachting voor Aalst Carnaval vindt u hier (klik).

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like