Weerbericht

Weerbericht 1 november – Meer bewolking

Dinsdag 1 november: Meer bewolking
Update 31/10 – 17u30

Vanavond en vannacht is het eerst helder tot lichtbewolkt. Maar tegen morgenochtend kan er opnieuw nevel en mist gevormd worden. Minima rond 5 à 6 °C

Op dinsdag zijn er, na het verdwijnen van het ochtendgrijs, eerst brede opklaringen, maar in de loop van de dag verschijnen er meer en meer hoge en middelhoge wolkenvelden op nadering van een zwakke storing die ons ‘s avonds bereikt. Maxima rond 15 °C.
Dinsdagavond gaat het vanaf het noorden licht regenen. De wind ruimt naar het noordwesten en wordt matig.

De volgende dagen

Vanaf woensdag krijgen we aanvoer van polaire lucht uit het noorden, en daardoor wordt het gevoelig frisser. Op woensdag wordt het amper 11 °C overdag.
Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af en er kunnen ook enkele buien vallen (vooral in de gebieden nabij de Nederlandse grens). De nadruk ligt toch wel op het droge weer. Er waait op woensdag wel een strakke wind uit het noordwesten.

Donderdag en vrijdag is het meestal bewolkt maar toch wel overwegend droog weer. Een enkel buitje is vooral op donderdag mogelijk, maar dat zal zeker niet veel voorstellen. De maxima schommelen rond 11 of 12 °C.

Tijdens het weekend schuift de Atlantische depressie over ons land en daardoor wordt het erg wisselvallig met perioden van regen en buien. Het gaat stevig waaien en de temperaturen zetten tijdens het weekend nog een stapje terug, met maxima rond 8 of 9 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like