Weerbericht

Weerbericht 25 februari – Toenemende bewolking, maar droog

Update 24/2 – 19u15

Vanavond en vannacht is het droog met brede opklaringen. Het koelt goed af, tegen zaterdagochtend schommelt het kwik rond het vriespunt. Het kan glad worden op de weg door bevriezing van natte weggedeelten.

Zaterdag starten we met opklaringen, maar in de loop van de dag verschijnt er meer bewolking. Op de meeste plaatsen blijft het droog, enkel in de gebieden nabij de Nederlandse grens kan er wat lichte regen of motregen vallen. De maxima schommelen op zaterdag rond 8 °C. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten, maar neemt in de loop van de dag wat in kracht toe.

In de tweede helft van de avond en ‘s nachts gaat het lichtjes regenen vanuit het westen.

De volgende dagen

Zondagochtend kan er nog een beetje motregen of lichte regen vallen, maar na de middag blijft het op een spatje na helemaal droog weer. Het blijft wel bewolkt.
Er waait een matige zuidwestenwind bij temperaturen rond 11 °C.

Maandag wordt een grijze en regenachtige dag. We starten nog wel droog, maar nog voor de middag begint het te regenen. In de namiddag volgen er nog een aantal (felle) buien.
Er waait een vrij krachtige wind (5 Bft) met windstoten rond 60 km/u. De temperaturen schommelen maandag rond 11 °C, maar door de wind voelt het wat frisser aan.

Ook dinsdag verloopt wisselvallig. In de loop van de dag worden typische voorjaarsbuien verwacht, het kan bij momenten stevig doorregenen en de buien kunnen gepaard gaan met wat korrelhagel. Tussen de buien door zijn er ook wel lange droge perioden, met wat zon. Het is op dinsdag enkele graden frisser met temperaturen rond 7 of 8 °C.
Dinsdag waait er nog steeds een matige tot vrij krachtige wind.

Ook de dagen nadien blijft het wisselvallig.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like