Weerbericht

Weerbericht 8 april – na een grijze start veel zon

Update 7/04 – 19u50

Vannacht blijft het droog. Eerst zijn er nog opklaringen, maar vrij snel neemt de bewolking toe vanaf het noorden. In de gebieden nabij de Franse grens blijft het nog lange tijd helder tot lichtbewolkt en daar kan het wel nog goed afkoelen, tot minima dichtbij het vriespunt. Daar is er lokaal kans op wat grondvorst. Door het verschil in bewolkingsgraad kunnen de minima uiteen lopen van 1 tot 6°C.

Morgen, zaterdag, starten we overal met veel bewolking en lokaal ook met nevel en mist. Vanaf het zuidwesten zal de de zon geleidelijk aan verschijnen. Oost- en West-Vlaanderen krijgt als eerst de zon de zien, in Antwerpen en Limburg kan het tot na de middag duren vooraleer er opklaringen verschijnen. Afhankelijk van de hoeveelheid opklaringen halen we temperaturen tussen 13 en 17 °C. Er staat weinig tot geen wind.

De volgende dagen

Zondag wordt een prachtige lentedag met veel zon en hoge temperaturen. We halen op de meeste plaatsen zo’n 20 °C bij een zwakke veranderlijke wind.

Maandag verschijnt er veel bewolking, maar op wat gedruppel na blijft het meestal droog. Het wordt frisser met maxima in de buurt van 14 °C.

Dinsdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Er kan wel eens een bui vallen, maar het is toch wel overwegend droog. Woensdag en donderdag vergroot de kans op regen.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like