Weerbericht

Weerbericht 16 oktober – Zonnig en zacht

Zondag 16 oktober: Vrij zonnig en zacht
Update 15/10 – 19u

Vanavond en vannacht zijn er op de meeste plaatsen brede opklaringen, enkel aan zee zijn er tijdelijk meer wolken waaruit tijdens het eerste deel van de nacht een bui kan vallen. Minima rond 7 à 9 °C.

Zondag wordt een mooie, aangename herfstdag. ‘s Morgens is het ronduit zonnig. In de namiddag verschijnen er meer en meer hoge sluierwolken en neemt ook in het uiterste westen de bewolking toe. Aan zee kan er tijdens de late namiddag al een buitje vallen, elders blijft het de hele dag droog.
Het wordt een zachte dag met maxima tot 20 °C! De wind waait meestal matig uit het zuidoosten.

Zondagavond en -nacht wordt het overal bewolkt en schuift een regenzone vanaf het westen over het land.

De volgende dagen

Op maandag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Tijdens de namiddag kan er een (korte) bui vallen. Maar het is toch wel overwegend droog weer. Het wordt frisser met maxima rond 17 °C bij een matige zuidwestenwind.

Dinsdagochtend is het droog met opklaringen, maar in de loop van de dag ontstaan er gemakkelijk buien. Maxima rond 16 °C. Het gaat harder waaien, namelijk matig tot vrij krachtig uit westelijke richting, er zijn rukwinden mogelijk tot 50 km/u.

Vanaf woensdag komen we onder invloed van polaire zeelucht, daardoor overheerst de bewolking en vallen er soms felle buien (met kans op een donderslag). Het wordt gevoelig frisser met overdag temperaturen tot hoogstens 13 à 14 °C. Op het einde van de week zakt de temperatuur ‘s nachts richting het vriespunt.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like