Weerbericht

Weerbericht 15 oktober – Zonnige namiddag

Zaterdag 15 oktober: Zonnige namiddag
Update 14/10 – 15u55

Vanavond en vannacht gaat het overal regenen, bij momenten regent het zelfs vrij stevig. Er valt zo’n 5 tot 10 l/m². Minima rond 10 °C.

Morgen is het eerst nog grijs, met tijdens de vroege ochtend zelfs nog een beetje motregen, maar nog voor de middag wordt het droog en verschijnen er opklaringen. Morgennamiddag wordt het uiteindelijk zelfs vrij zonnig weer bij maxima rond 16 °C. De wind waait matig uit het zuiden.

Zaterdagnacht blijft het vrijwel helder. De temperaturen zakken naar 8 °C.

De volgende dagen

Zondag wordt op de meeste plaatsen een mooie herfstdag met zonnige perioden. Terwijl de bewolking aan zee soms hardnekkig kan zijn, zijn er in het centrum en oosten brede opklaringen.
Het wordt vrij zacht met maxima van 16 °C aan zee tot lokaal 20 °C in de Kempen. De wind waait meestal zwak uit het zuiden. Ideaal weer dus om te wandelen en te fietsen 😉

Zondagavond gaat het vanaf het westen regenen en dat is een koufront, dus daarachter zit er koelere lucht. Maandag halen we nog 17 °C, dinsdag 15 °C en woensdag 14 °C.

Maandag verloopt uiterst wisselvallig, met vaak veel bewolking en perioden van regen of buien. Vooral in de namiddag zijn er ook enkele opklaringen.

Dinsdag wordt het wat minder nat dan op maandag, maar de kans op een bui blijft bestaan. Tussendoor zijn er ook bredere opklaringen.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like