Weerbericht

Weerbericht 14 januari – Winterse buien

Update 13/1 – 18u10

Zaterdag 14 januari: winterse buien

Momenteel (18u) valt er soms hevige sneeuw in de regio rond Brussel, waar het tijdelijk ook wat wit ziet. Vanavond loopt de temperatuur geleidelijk op richting +3 à +4 °C, waardoor de sneeuw die er lokaal ligt, zal wegsmelten. Als er vanavond en vannacht buien vallen zijn dat meestal buien van smeltende sneeuw en regen.

De wind waait vanavond matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee uit het noordwesten, met rukwinden tot 80 à 90 km/u aan zee.

In het tweede deel van de nacht wordt het weer wat kouder en kunnen de buien overal terug een wat meer winters karakter krijgen. De temperaturen blijven echter wel positief, dus het blijft te zacht voor een permanent sneeuwdek. Minima morgenochtend rond +1 à +2 °C.

In de Ardennen valt alle neerslag onder de vorm van sneeuw en dikt de sneeuwlaag nog wat aan. Tegen morgen kan daar bijna een halve meter sneeuw liggen, en die sneeuw blijft er zeker 10 dagen liggen. Wintersport is er verzekerd!

Morgen, zaterdag, blijft het winters wisselvallig met dikwijls buien van regen of smeltende sneeuw in Vlaanderen en sneeuwbuien in de Ardennen. Maxima in Vlaanderen rond +3 °C, maar door de strakke noordwestenwind voelt het kouder aan.

In de nacht van zaterdag op zondag zakt het kwik richting het vriespunt, en wordt het uitkijken voor bevriezing van natte weggedeelten. De buien worden minder frequent, maar als er een bui valt zal dat ook in Vlaanderen een sneeuwbui zijn.

De volgende dagen

Zondag is het tijdens de voormiddag droog met opklaringen, maar al snel neemt de bewolking toe door de nadering van een nieuwe storing met smeltende sneeuw (westen en centrum) en sneeuw (oosten). Maxima rond -2 °C in de Hoge Ardennen, rond 2 of 3 °C in het centrum en 5 rond aan de kust. Er waait een matige wind uit westelijke richting.

Maandagochtend kunnen er in het oosten nog enkele sneeuwvlokken dwarrelen, maar al snel wordt het overal droog met brede opklaringen. We krijgen stilaan aanvoer van koudere lucht uit het oosten. Het wordt maximaal 1 à 2 °C.

Van dinsdag tot in het volgend weekend blijft het droog weer met vaak veel zon. Het wordt koud met maxima rond 0 à -3 °C, ‘s nachts zakt het kwik richting -5 tot -10 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like