Weerbericht

Weerbericht 16 januari – Geleidelijk kouder

Update 15/1 – 19u

Maandag 16 januari: Geleidelijk kouder

Vanavond kan het lokaal nog even miezeren, maar stilaan wordt het droog. De wind valt volledig weg waardoor er nevel en mist gevormd kan worden die kan aanvriezen. De temperaturen zakken richting -1 à -3 °C.
Het kan glad worden op de weg door bevriezing van natte weggedeelten. Uitkijken dus voor rijm- en ijsplekken.

Maandag is het op de meeste plaatsen eerst grijs met nevel, mist en laaghangende bewolking. In de loop van de dag verschijnen er enkele opklaringen, maar de nadruk blijft wellicht op de bewolking liggen. In het uiterste westen kan er nog een beetje lichte regen/smeltende sneeuw vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog bij maxima rond 1 à 3 °C in Vlaanderen. In de Ardennen blijft het permanent vriezen. De wind waait zwak het oosten tot het noordoosten.

Maandagnacht wordt het koud met minima van -2 °C aan zee, -6°C in het centrum en tot -10 à -15 °C in de Hoge Venen.

De volgende dagen – Stevige vrieskou

Dinsdagochtend kunnen er eerst nog lage wolken hangen, maar al snel verschijnen er brede opklaringen vanaf het oosten. Het wordt op de meeste plaatsen een ijsdag. We halen maximaal -1 °C in het centrum van het land. De wind waait zwak uit het noordoosten.

Woensdag en donderdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en blijft het koud en droog met maxima rond het vriespunt. Tijdens de nachten vriest het matig, boven de Ardense sneeuwlaag streng.

De daaropvolgende dagen wordt de weersverwachting onzeker, mogelijk krijgen we aanvoer van minder koude lucht en stijgt het kwik overdag tot boven het vriespunt. In de Ardennen blijft het wellicht permanent vriezen.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like