Weerbericht, Weerblog

Tijdelijk dipje op dinsdag, maar in de loop van de week opnieuw hoogzomers!

We beleven een uitzonderlijk droge en warme periode, en een échte weersverandering is nog steeds niet in zicht. Morgen, dinsdag, is er tijdelijk wel veel bewolking met enkele lokale buien en met temperaturen rond 20 °C scoren we voor het eerst in lange tijd zelfs onder het langjarig gemiddelde. Lang duurt de dip zeker niet, want de dagen nadien wordt het alweer overwegend zonnig en zomers warm.

Komende nacht trekt een zwak koufront vanuit het noorden over het land. Dit zorgt vooral voor veel bewolking, maar er zijn ook enkele lichte buitjes mogelijk. Veel neerslag valt er echter niet.
Morgen komen we vervolgens in de noordelijke stroming achter het koufront. Vooral over het centrum en het oosten van het land vallen er in de loop van de namiddag enkele lichte buitjes. Maar ook dan blijven de neerslaghoeveelheden beperkt. In de westelijke landhelft blijft het op de meeste plaatsen wellicht droog. De noordwestenwind neemt in de loop van de dag toe tot matig (4 Bft). Aan zee gaat het tijdelijk vrij krachtig (5 Bft) waaien. Met maxima rond 18 à 20 °C is het gevoelig frisser.

Woensdag komen we opnieuw onder invloed van hogedruk waardoor regenzones en buien geen kans krijgen. Het blijft droog, en in de loop van de dag worden de opklaringen breder. Met temperaturen rond 25 °C wordt het alweer zomers warm.
In het tweede deel van de week schakelen we terug over naar zonnig zomerweer met temperaturen die in het binnenland stijgen richting 27 à 29 °C. Tropische temperaturen zitten er wellicht net niet in.

Tot en met 15 juli is er zeker geen neerslag van betekenis te verwachten, nadien wordt de onzekerheid op de weerkaarten wat groter, al lijkt er toch nog steeds een voorkeur te zijn voor de verderzetting van het droge, en warme zomerweer.

Temperatuurpluim volgens het Europees weermodel


Meer info over de weerpluim vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like