Weerbericht, Weerblog

Zomers en aanhoudend droog

De voorbije dagen was er tijdelijk meer bewolking, met lokaal wat regen. Al was die neerslag zeker niet voldoende om een einde te maken aan de droogteperiode. De eerstvolgende dagen blijft het in Vlaanderen droog en bovendien gaan de temperaturen opnieuw in stijgende lijn.

Na het verdwijnen van het ochtendgrijs is het vandaag genieten van mooie zonnige perioden. Aan zee kan het wel tot na de middag duren vooraleer er opklaringen verschijnen.
De temperaturen klimmen vandaag weer wat hoger met waarden tot boven de zomerse grens van 25 °C. Aan zee blijft het kwik steken rond 20 °C doordat de wind daar vanover zee waait.

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen, het koelt af naar waarden rond 13 à 15 °C. In de loop van de nacht kan zich opnieuw lage bewolking en lokaal ook mist vormen.

Morgen, vrijdag, zijn er eerst lage wolkenvelden, maar al snel wordt het vrij zonnig. In het uiterste zuiden van het land is een bui mogelijk, maar in Vlaanderen blijft het droog. Temperaturen van 22 °C aan zee en tot 27 of 28 °C in het binnenland. De noord- tot noordoostenwind waait zwak tot soms matig (2-3 Bft).

Ook het weekend wordt zonnig en zomers warm met hoge temperaturen en veel zon. Er zijn af en toe wel eens een paar wolkenvelden, maar het blijft opnieuw droog. De maxima lopen daarbij steeds verder op. Zaterdag halen we gemiddeld 28 °C, zondag komt zelfs de tropische grens van 30 °C in zicht.

Ook maandag wordt een zonnige en bijzonder warme dag, nadien wordt de verwachting onzeker. De kansen op een bui zouden groter worden, maar dat moet de volgende dagen nog bevestigd worden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like