Weerbericht, Weerblog

Stilaan stabieler weer

31 mei – 11u15

Vandaag moeten we nog rekening houden met enkele onweerachtige buien, maar de komende dagen komt er toch wel een weersverandering. Het bijzonder warme en onweerachtige weer van de voorbije week maakt plaats voor een droger en iets minder warm weertype.

Zoals verwacht trok deze ochtend een buienzone met onweer over ons land, inmiddels is het opnieuw droog geworden en deze middag verschijnen er opklaringen. Door de opklaringen warmt het snel op richting 27 °C in het binnenland en 21 °C aan de kust, daar ontstaat in de loop van de namiddag een zeebries. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het zwoel aan.
Na een droge periode neemt in de loop van de namiddag en avond de kans op onweer opnieuw toe. Lokaal kunnen de buien intens zijn, met veel neerslag op korte tijd.

Vanavond zijn er eerst nog enkele lokale buien, maar in de loop van de nacht wordt het overal droog met wel nog altijd veel bewolking. Er kan vooral in het westen wat nevel of mist ontstaan. Het is alweer een zachte nacht met minima rond 16 of 17 °C.

Morgen, vrijdag, blijft het overwegend grijs. Er is de hele dag nog kans op buien, en in de oostelijke provincies is daarbij ook nog kans op onweer. Het wordt ook minder warm met maxima rond 21 °C.

Zaterdag wisselen zon en wolken elkaar af. Enkele stapelwolken kunnen uitgroeien tot lokale regenbuitjes, maar grote neerslaghoeveelheden worden niet verwacht. Op de meeste plaatsen blijft het zelfs helemaal droog bij 22 °C. De wind waait meestal zwak uit het westen tot het noordwesten.

Zondag zijn er mooie zonnige perioden. Het blijft de hele dag droog bij 23 à 24 °C en er waait een zwak briesje uit het noorden.

Ook begin volgende week blijft het overwegend droog met mooie zonnige perioden. De kans op buien is voorlopig erg klein en de temperatuur gaat geleidelijk aan weer omhoog, met tegen het midden van de week overdag opnieuw temperaturen rond een zomerse 25 °C!

Previous Post Next Post

You Might Also Like