Weerbericht

Vanaf woensdag wordt het licht winters met vorst tijdens de nacht en positieve temperaturen overdag

De komende week wordt het stilaan wat kouder met vanaf de nacht van woensdag op donderdag vriestemperaturen. De zon heeft deze tijd van het jaar al wat meer kracht, waardoor het kwik overdag toch altijd naar temperaturen van 1 tot 4 °C kan klimmen, ondanks de aanvoer van koudere lucht vanuit het oosten.

Maandag
Maandag bevinden we ons in een gebied tussen verschillende storingen, een zogenaamd zadelgebied. Het is morgen rustig en meestal bewolkt weer, er kan wel eens een drupje regen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De wind waait zwak bij temperaturen rond 7 °C.

Dinsdag
Ook dinsdag wordt een grijze dag met geleidelijk ook perioden met wat lichte regen. Echt grote neerslaghoeveelheden vallen er niet. Op de Ardense hoogten kan er wat smeltende sneeuw vallen. Maxima rond 6 à 7 °C.

Woensdag
Woensdagochtend zijn er eerst nog veel wolken, en er kan wel eens een bui vallen. Maar het wordt snel droog en in de namiddag verschijnen er opklaringen. We krijgen stilaan aanvoer van continentale lucht vanuit het oosten. Dat merken we vooral woensdagnamiddag en -avond, dan duikt de temperatuur opnieuw onder het vriespunt. Tegen donderdagochtend bereiken we minima tussen -5 en -3 °C.

Donderdag
Donderdag blijft het droog bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. We halen maxima rond +2 °C, maar door de matige oostenwind voelt dat wel wat kouder aan.

Vrijdag en het weekend
In de nacht van donderdag op vrijdag gaat het op veel plaatsen matig vriezen met minima rond -5°C, vrijdag overdag halen we maxima rond +3°C bij vrij veel zonneschijn.
Ook de dagen daarna blijft ons weer beïnvloed door een oostelijke stroming. Het weekend verloopt dus ook droog en vrij koud met ’s nachts algemene nachtvorst en overdag temperaturen tussen +1 en +4 °C.

Van woensdag tot en met volgend weekend blijft het dus droog met vrij veel zonneschijn, sneeuw of andere winterse neerslag van betekenis wordt zeker niet verwacht.

Previous Post Next Post

You Might Also Like