Weerbericht

Weerbericht 21 oktober – Nog enkele buien, maar meestal droog

Vrijdag 21 oktober: Nog enkele buien, maar meestal droog
Update 20/10 – 18u25

Vanavond blijft het vooral in West-Vlaanderen nog een tijdje zeer wisselvallig, terwijl het elders droog wordt met opklaringen. Na middernacht blijft het op de meeste plaatsen droog met soms brede opklaringen. Het wordt fris met minima tussen 4 en 6 °C. Nevel en mist kunnen gevormd worden en het zicht plaatselijk beperken.

Op vrijdag is het tijdens de voormiddag overwegend droog met wel veel lage wolken en lokaal ook nevel en mist. In de loop van de dag breekt de bewolking en verschijnen er opklaringen. ‘s Namiddags kunnen er verspreid enkele buien vallen, maar die buien zijn minder talrijk en intens dan de voorbije dagen. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten. Maxima rond 12 °C.

Vrijdagnacht blijft het meestal bewolkt, en wordt er nevel en mist gevormd. Er kan wat lichte regen of motregen vallen. Minima tussen 4 tot 8 °C.

De volgende dagen

Zaterdag en zondag blijft het op de meeste plaatsen droog. Zaterdag domineren de wolken het weerbeeld, zondag is er meer ruimte voor de zon. De maxima schommelen tussen 10 en 12 °C. De nacht van zaterdag op zondag verloopt koud met minima tussen 0 en 4 °C. Aan de grond kan het licht vriezen.

Maandag schuift er een nieuwe regenzone over het land en ook dinsdag verloopt erg wisselvallig met perioden van regen. Het wordt wel zachter met temperaturen rond 15 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like