Weerbericht

Weerbericht 20 oktober – Buien

Donderdag 20 oktober: Buien
Update 19/10 – 16u15

Vanavond zijn er vooral in West- en Oost-Vlaanderen nog perioden met soms felle regen. Terwijl het in Antwerpen en Limburg droog wordt met opklaringen. In de loop van de nacht wordt het overal (tijdelijk) droog. Tegen morgenochtend bereikt alweer een nieuwe buienzone vanuit het noorden ons land. Minima rond 7 à 8 °C.

Donderdag overheersen de wolken en moeten we gedurende de hele dag rekening houden met buien. Sommige buien kunnen stevig en onweerachtig zijn, voornamelijk in het westen van het land. Maxima rond 13 °C. De noordwestenwind is matig.

Donderdagavond en -nacht wordt het droog met soms brede opklaringen. Het koelt goed af, minima rond 3 °C.

De volgende dagen

Op vrijdag blijft het op de meeste plaatsen droog, enkel aan zee kan er nog een bui tot ontwikkeling komen. ‘s Morgens zijn er veel wolken, maar in de loop van de dag verschijnen er meer opklaringen. Het blijft wel fris met maxima rond 11 of 12 °C.

Zaterdag kan er een lokaal buitje tot ontwikkeling komen, maar vaak blijft het droog met opklaringen. De nacht van zaterdag op zondag verloopt koud met minima tussen 0 en 4 °C. Aan de grond zou het licht kunnen vriezen.

Zondag blijft het droog, maandag schuift er een nieuwe regenzone over het land.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like