Weerbericht

Weerbericht 22 oktober – Meestal bewolkt

Zaterdag 22 oktober: Meestal bewolkt
Update 21/10 – 20u25

Het wordt fris vannacht met minima tussen 4 en 7 °C. Er wordt opnieuw nevel en mist gevormd, en er kan een beetje motregen vallen.

Morgen, Zaterdag, is het eerst grijs met nevel, mist en lage wolken, waaruit wat lichte regen kan vallen. ‘s Namiddags kunnen er enkele opklaringen verschijnen, maar de wolken blijven in de meerderheid. Het blijft vrij fris met maxima rond 12 °C. De wind waait zwak uit het noordoosten.

In de nacht van zaterdag op zondag klaart het verder uit, en daardoor zakken de temperaturen richting 2 à 3 °C. Dus zeker aan de grond, ter hoogte van het gras, kan het lichtjes vriezen.

Dus maandag zullen we de paraplu weer kunnen gebruiken, want maandag wordt een grijze en regenachtige dag. En ook op dinsdag moeten we rekening houden met enkele buien. Tegen dan krijgen we wel aanvoer van zachtere lucht waardoor het kwik overdag kan klimmen richting 15 °C, en ook de nachten worden volgende week minder koud.

Vrijdagnacht blijft het meestal bewolkt, en wordt er nevel en mist gevormd. Er kan wat lichte regen of motregen vallen. Minima tussen 4 tot 8 °C.

De volgende dagen

Zondagochtend is het eerst koud, met lokale nevel en mist, maar vrij snel komt de zon erdoor en klimmen de temperaturen richting 10 à 11 °C. Het blijft heel de dag droog, met zonnige perioden. Pas ’s avonds dikt de bewolking weer aan op nadering van een regenzone die maandag over het land zal trekken.

Maandag wordt een grijze en regenachtige dag, en ook dinsdag verloopt erg wisselvallig met enkele buien. Het wordt wel zachter met temperaturen rond 15 °C, en ook de nachten worden minder koud. Tijdens het tweede deel van de week wordt het droger en zonniger.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like