Weerbericht

Weerbericht 19 oktober – Soms felle regen

Woensdag 19 oktober: Soms felle regen
Update 18/10 – 20u45

Het eerste deel van de nacht blijft het meestal droog met enkele opklaringen. Maar tegen morgenochtend neemt de bewolking vanuit het noorden alweer toe, gevolgd door enkele buien. De minima schommelen tussen 7 en 9 °C.

Woensdag wordt een echte herfstdag met buien en vrij veel wind. In de loop van de voormiddag gaat het regenen in de gebieden nabij de Nederlandse grens, later breidt de neerslagzone zich verder uit naar de rest van het land. Het kan soms intens regenen en daarbij zijn zelfs enkele donderslagen mogelijk. In de provincies Antwerpen en Limburg wordt het op het einde van de namiddag en avond opnieuw droog met opklaringen. De maxima schommelen rond 12 à n 13 °C. Het gaat stevig waaien met een matige tot lokaal vrij krachtige noordwestenwind. Er zijn rukwinden tot 60 km/u.

De volgende dagen

Ook op donderdag overheersen de wolken en moeten we toch rekening houden met enkele (onweerachtige) buien. De wind waait meestal matig uit het noorden bij maxima rond 13 °C.

Op vrijdag en zaterdag zou het zo goed als droog blijven met meer opklaringen maar het blijft wel fris met maxima rond 11 of 12 °C. Ook de nachten worden weer kouder met temperaturen rond 3 of 4 °C. Aan de grond zou het aan het einde van de week zelfs lichtjes kunnen vriezen.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like