Weerbericht

Weerbericht 28 september – Geleidelijk brede opklaringen

Woensdag 28 september: Geleidelijk brede opklaringen

Vanavond neemt de bewolking toe vanaf het westen en uiteindelijk wordt het vannacht zwaarbewolkt. Uit die wolken kan er een spatje regen vallen, zeker geen grote neerslaghoeveelheden. Minima rond 13 à 14 °C.

Morgenochtend zorgt een zwakke storing voor veel bewolking. Het eerste deel van de dag is het zwaarbewolkt en kan er nog een spatje regen vallen. Het klaart echter wel vrij snel op. Al voor de middag verschijnen de eerste opklaringen in het westen en tijdens de namiddag wordt het uiteindelijk overal nog vrij zonnig. De zachte maxima schommelen tussen 20 en 23 °C. Het gaat wat harder waaien uit het zuidwesten.

De volgende dagen

Ook op donderdag kan het kwik klimmen tot 22 of 23 °C. ‘s Morgens is het nog vrij zonnig, maar in de loop van de dag dikt de bewolking aan, mogelijk valt er in de kuststreek een beetje lichte regen, elders blijft het droog. Er waait een strakke (onaangename) zuidwestelijke wind (4-5 Bft) met rukwinden tot 60 km/u.

Vrijdag wordt een sombere en regenachtige dag bij frisse temperaturen rond 17 °C. En ook het weekend lijkt toch wel wisselvallig te verlopen met vooral op zaterdag regelmatig buien.
Begin volgende week wordt het mogelijk wat droger en opnieuw enkele graden zachter.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like