Weerbericht

Weerbericht 18 oktober – Vooral na de middag regen

Dinsdag 18 oktober: Vooral na de middag regen
Update 17/10 – 19u45

Vanavond en vannacht blijft het droog, met soms brede opklaringen. Het koelt af naar minima rond 9 °C.

Morgen starten we droog met ook nog enkele opklaringen, maar vrij snel neemt de bewolking toe. Al voor de middag vallen er enkele buien in het westen, maar na de middag wordt pas de meeste regen verwacht. Tussen 13 (Kust) en 18u (Limburg) schuift een koufront over het land en gaat het stevig regenen.
Morgenavond schuift de neerslagzone weg en wordt het droog met opklaringen. Het wordt wat frisser met maxima rond 12 à 13 °C. Er waait een meestal matige wind uit het zuidwesten.

De nacht naar woensdag verloopt droog bij temperaturen die dalen naar minima rond 8 °C.

De volgende dagen

Woensdag wordt een echte herfstdag met buien en vrij veel wind. Het eerste deel van de dag blijft het waarschijnlijk nog droog, maar tijdens de namiddag en avond schuiven er regelmatig buien over en dat kunnen soms stevige buien zijn. De temperaturen schommelen op woensdag rond een graad of 12.

Ook op donderdag overheersen de wolken en moeten we toch rekening houden met buien, een enkele donderslag is zelfs mogelijk. Er waait ook een stevige noordenwind.

Op vrijdag en zaterdag zou het zo goed als droog blijven met meer opklaringen maar het blijft wel fris met maxima rond 11 of 12 °C. Ook de nachten worden weer kouder met temperaturen rond 3 of 4 °C. Aan de grond zou het aan het einde van de week zelfs lichtjes kunnen vriezen.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like