Weerbericht

Weerbericht 7 november – Wisselvallig

Maandag 7 november: Wisselvallig
Update 6/11 – 19u10

Vanavond is het erg wisselvallig met nog een hele reeks buien die vanaf het noordwesten over het land schuiven. In de loop van de nacht wordt het tijdelijk wat droger met enkele opklaringen. Minima rond 3 à 4 °C in Vlaanderen en rond het vriespunt in de Ardennen.

Maandag blijft het vaak bewolkt met regelmatig buien. Die buien kunnen in de Ardennen winters zijn. Het blijft vrij koud met maxima rond 6 à 7 °C. De wind is zwak tot matig uit het noorden.

Maandagavond en -nacht wordt het, met uitzondering van de kust, droog met opklaringen. Op veel plaatsen gaat het licht vriezen. Minima tussen 1 en -3 °C. Daardoor wordt het toch wel uitkijken voor gladde plekken op de weg.

De volgende dagen

Dinsdag starten we grijs met lage wolken en lokaal ook aanvriezende mist. Tijdens de voormiddag zijn er al enkele buien actief in het westen en in de loop van de namiddag breiden die buien zich geleidelijk verder uit naar het centrum van het land. Het blijft wat te koud voor de tijd van het jaar met maxima rond 6 °C.

Op woensdag gaat het vanaf het westen regenen. In de Ardennen kan het tijdens de late namiddag en avond lichtjes sneeuwen. Maxima rond 6 °C.

De dagen nadien is het dikwijls bewolkt met perioden van regen. Het wordt geleidelijk wel iets zachter. Tegen het weekend schommelt het kwik rond 10 °C. Ook de nachten worden minder koud.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like