Weerbericht

Weerbericht 8 november – Licht wisselvallig

Dinsdag 8 november: Licht wisselvallig
Update 7/11 – 19u30

Vanavond vallen er eerst nog enkele buien, maar tijdens het tweede deel van de avond en vannacht wordt het uiteindelijk overal droog.

Er verschijnen ook enkele opklaringen, en daardoor kan het licht gaan vriezen. De weg ligt er nu ook nat bij dus het wordt toch wel uitkijken voor bevriezing van natte weggedeelten. En bovendien kan er tegen morgenochtend ook nog wat nevel en mist gevormd worden die lokaal kan aanvriezen.

Dus wie vannacht of morgenvroeg de baan op moet, houdt daar toch best rekening mee.

Morgen, dinsdag, blijft het overwegend bewolkt met tijdens de namiddag ook enkele buien. De meeste buien vallen in West- en Oost-Vlaanderen, elders blijft het overwegend droog. Het is ook vrij koud met maximaal 5 à 6 °C tijdens de namiddag.

De volgende dagen

Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag blijft het zwaarbewolkt eerst is het droog, maar tegen de ochtendperiode bereikt een actieve neerslagzone het westen. En die storing blijft vrijwel de hele dag over het land slepen. Dus op woensdag moeten we al vanaf de voormiddag rekening houden met regen, zelfs vrij veel regen. En ook de namiddag verloopt kletsnat. In totaal valt er toch zo’n 15 l/m².

Eens die neerslag de Ardennen en de Hoge Venen bereikt wordt dat sneeuw, dus daar kan tegen woensdagavond toch wel een sneeuwlaag van meerdere centimeter liggen.

In Vlaanderen kan er wel eens een natte sneeuwvlok tussen de regendruppels zitten, maar voorts worden er geen winterse toestanden verwacht. Het blijft wel vrij koud weer met amper 6 °C als maxima.

Donderdag wordt het iets zachter met maxima tot 8 of 9 °C, maar ook dan blijft het toch regenachtig. Vooral tijdens de namiddag moeten we rekening houden met buien, maar tussendoor zijn er ook wel droge perioden.

Vrijdag zou het tijdelijk wat beter worden. We krijgen afwisselend opklaringen en wolkenvelden waaruit toch wel af en toe een bui kan vallen. En dan halen we misschien wel 10 °C.

Het weekend lijkt echter wel weer erg wisselvallig te verlopen met verschillende regenzones die moeten overschuiven en het gaat dan ook wat krachtiger waaien. Het zal wel zachter zijn met temperaturen boven 10 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like