Weerbericht

Weerbericht 16 november – Perioden van regen

Woensdag 16 november: Perioden van regen
Update 15/11 – 15u40

Vanavond en vannacht blijft het grijs met perioden van lichte regen. Nevel en mist worden gevormd. Het is wel een zachte nacht met minima rond 11 °C.

Woensdag blijft het dikwijls bewolkt met vooral tijdens de voormiddag perioden van regen, in de loop van de namiddag wordt het tijdelijk wat droger, met mogelijk enkele korte opklaringen. Het is wel vrij zacht voor de tijd van het jaar met maxima tot 14, lokaal 15 °C. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten.

Woensdagnacht wordt het opnieuw zwaarbewolkt en dan gaat het overal regenen.

De volgende dagen

Donderdag verovert in de loop van de dag een vrij actieve storing het land met regen, soms vrij veel regen, zeker tijdens de namiddag en avond gaat het een tijdje goed doorregenen. Er waait een stevige zuidwestenwind met windstoten tot 70 km/u.

Ook op vrijdag moeten er nog een reeks buien over het land trekken, die zelfs onweerachtig kunnen zijn.

Zaterdag wordt het tijdelijk droger, maar op zondag brengt een Atlantische depressie veel regen en veel wind. Er kunnen windstoten voorkomen tot 90 km/u.

Donderdag is het nog vrij zacht met maxima rond 11 of 12 °C, daarna wordt het enkele graden frisser met op vrijdag en zaterdag maxima rond 8 of 9 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like