Weerbericht

Weerbericht 17 november – Wisselvallig met vooral in de nacht naar vrijdag veel regen

Donderdag 17 november: Wisselvallig met vooral in de nacht naar vrijdag veel regen
Update 17/11 – 10u45

Vandaag is het wisselvallig weer met buien, vooral na de middag. De maxima schommelen tussen 10 en 12 °C. De zuidwestenwind waait eerst matig, maar neemt in de loop van de dag toe tot vrij krachtig met rukwinden die tegen vanavond kunnen oplopen tot 65 km/u.

Vanavond en vannacht gaat het stevig regenen en bovendien neemt de wind verder in kracht toe. Het kan urenlang regenen, waardoor er neerslaghoeveelheden tussen 15 en 25 l/m² worden verwacht. Tijdens het tweede deel van de nacht kunnen er in het westen zich nog een aantal onweerachtige buien ontwikkelen. Lokaal zouden deze hoeveelheden voor niet-kritieke overstromingen kunnen zorgen.
De wind trekt verder aan en wordt vrij krachtig tot krachtig (5 Bft) met rukwinden tot 70 à 80 km/u. De minima schommelen rond een graad of 8.

De volgende dagen

Op vrijdag is het wisselend bewolkt met vooral tijdens de voormiddag nog enkele buien. Tijdens de namiddag overheersen de droge momenten. Het is frisser met maxima rond 8 °C en er waait nog steeds een vrij krachtige zuidwestenwind. Er kunnen rukwinden tot 60 km/u voorkomen.

Op zaterdag krijgen we wisselend bewolkt weer. In West- en Oost-Vlaanderen blijft het erg wisselvallig met regelmatig buien, elders in het land ligt de nadruk op het droge weer. De maxima schommelen rond 7 °C en de wind doet het tijdelijk wat rustiger aan.

Zondag wordt een regenachtige en stormachtige dag.
Reeds in de loop van de nacht spant de wind aan tot zo’n 5 à 6 Bft met rukwinden tot 80 km/u in het binnenland en tot 100 km/u aan zee. Het gaat ook stevig regenen. De voormiddag verloopt kletsnat. Er kan weer zo’n 10 tot 15 l/m² vallen.
In de loop van de namiddag en avond wordt het geleidelijk droger en dan neemt de wind ook wat in kracht af.
De aangevoerde lucht wordt zachter met maxima rond 11 °C.

Ook op maandag moeten we rekening houden met perioden van regen, dinsdag en woensdag zou het droger worden.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like