Weerbericht

Weerbericht 30 oktober – Na het ochtendgrijs zonnige perioden

Zondag 30 oktober: Na het verdwijnen van het ochtendgrijs krijgen we zonnige perioden
Update 29/10 – 17u30

Vanavond en vannacht zijn er soms brede opklaringen met evenwel verspreide nevel. Vooral in West- en Oost-Vlaanderen kan er tegen de ochtendperiode lage bewolking en lokaal dichte mist gevormd worden die het zicht beperken. Minima rond 6 à 7 °C in het binnenland en rond 10 °C aan zee.

Zondag is het op de meeste plaatsen eerst nevelig, met in het westen ook mist. Snel verschijnen er wel brede opklaringen. De namiddag verloopt zonnig bij maxima rond 15 °C. De wind waait zwak, ‘s morgens uit het zuidzuidoost, tijdens de namiddag uit het oostnoordoost.

Zondagavond is het lichtbewolkt, maar wel nevelig. ‘s Nachts worden er weer lage wolken, en lokaal mist gevormd.

De volgende dagen

Ook maandag blijft het rustig en droog weer, met tijdens de voormiddag ochtendgrijs (nevel/mist/lage wolken) en ‘s namiddags opklaringen. Maxima rond 15 °C.

Dinsdag wisselen zon en wolken elkaar af. Tijdens de namiddag verschijnen er meer en meer hoge en middelhoge wolkenvelden op nadering van een zwakke storing die ons ‘s avonds bereikt.
Dinsdagavond gaat het vanaf het noorden licht regenen. De wind ruimt naar het noordwesten en wordt matig.

Tijdens het tweede deel van de volgende week wordt het wisselvallig met elke dag wel een aantal buien. De aangevoerde lucht wordt ook frisser. Woensdag, donderdag en vrijdag halen we temperaturen rond 11 °c in de namiddag. Het gaat ook wat harder waaien.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like