Weerbericht

Weerbericht 27 oktober – Eerst (dichte) mist en lage wolken, later enkele opklaringen

Donderdaf 27 oktober: Eerst (dichte) mist en lage wolken, later enkele opklaringen
Update 26/10 – 19u

Vanavond en vannacht is het nevelig en op heel wat plaatsen wordt er opnieuw (dichte) mist gevormd. De kans daarop is het grootst in West- en Oost-Vlaanderen en de Ardennen.
De minima liggen tussen 6 en 9 °C.

Donderdag start grijs met op de meeste plaatsen nevel, mist en lage wolken. In de loop van de dag verschijnen er vanaf het westen wat opklaringen, maar het ochtendgrijs zou op verschillende plaatsen wel eens hardnekkig kunnen zijn. In het zuidoosten zou het zelfs de hele dag zwaarbewolkt kunnen blijven. Het wordt op donderdag iets zachter met maxima rond 14 à 15 °C. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten.

Donderdagavond en -nacht wordt het overal zwaarbewolkt. Het blijft wel droog.

De volgende dagen

Vrijdag wordt een meestal grijze dag met nevel en lage wolken. In het westen kunnen er enkele korte opklaringen verschijnen, maar de wolken blijven overheersen. Afhankelijk van de opklaringen halen we maxima tussen 12 en 15 °C. De wind waait meestal zwak uit het zuidwesten.

Het weekend verloopt rustig en waarschijnlijk droog. Er is weinig beweging in de atmosfeer waardoor het ochtendgrijs (nevel/mist/lage wolken) steeds lang kan blijven hangen. Op de ene plaats zal de zon er al sneller kunnen doorkomen dan op de andere. Temperaturen tussen 12 en 15 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like